Verloedering van V&A

Door nl.mark op donderdag 13 januari 2011 18:42 - Reacties (49)
Categorie: Tweakers-gerelateerd, Views: 5.083

Jaren geleden, toen Tweakers nog niet zo'n hippe website was als het nu is, was 'Vraag & Aanbod' de plek om (exotische) hardware op de kop te tikken of om zelf apparatuur te verkopen. Je trof veelal bevlogen IT-fanaten die je alle ins en outs konden vertellen over datgeen ze verkochten. Wat betreft de prijs kwam je er altijd wel uit met elkaar en je leefde nog lang en gelukkig...

Helaas moet ik constateren dat gedurende de jaren het 'niveau' van V&A nogal is gedaald. Steeds vaker ontving ik, zowel bij aan- als verkoop, one-liners als 'ja die is er nog' of 'nee die is al weg'. Als je vervolgens doorvraagt over iets wat niet helemaal duidelijk is, word je meestal als 'lastig' afgedaan of er wordt helemaal niet meer gereageerd. Als iemand aangeeft dat iets al verkocht is en je vraagt netjes of ze dan ook de advertentie willen verwijderen, krijg je een reactie als 'dat bepaal ik zelf wel' of 'bemoei je lekker met je eigen zaken'. Als je geluk hebt wordt een dergelijke zin ook nog aangevuld met een verwensing. Uiteraard zonder de benodigde hoofdletters, interpunctie, e.d.

Ook het biedgedrag valt mij op. Vandaag nog; ik bied iets te koop aan voor 600 euro. Uiteraard begrijp ik dat mensen proberen om te pingelen, maar berichten als 'ik geef je 200/250/300 euro' zijn meer regel dan uitzondering. Vaak probeer ik dan nog netjes te reageren om de 'bieder' te vertellen dat ik niet in ga op zijn/haar bod, maar ik vraag mij af of het zin heeft..

Waarom schrijf ik deze blog? Ik kan niet ontkennen dat het met een irritatie mijnerzijds te maken heeft. Ben ik het al een beetje kwijt? Ja! Schrijven helpt :) Toch ben ik benieuwd naar jullie reacties; maken jullie dit ook mee? Zo ja, hoe reageren jullie hierop?

Ik ben benieuwd!

Reacties


Door Tweakers user bobwarley, donderdag 13 januari 2011 19:25

troll. Sorry anders kan ik het niet noemen. Jij vertelt namelijk maar halve waarheden, namelijk alleen jouw kant van het verhaal. Volgens mij zijn er ook super veel tevreden (ver)kopers met goeie ervaringen. Jouw titel: "verloedering van v & a" vind ik dan ook sterk overdreven en daarom een troll. Maar dat is mijn mening.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:27]


Door Tweakers user Thapous, donderdag 13 januari 2011 19:27

Ja dat gebeurd... Krijg je door dat de site tegenwoordig een breder publiek trekt. De serieuze kopers onderscheid je wel van de rest. Zie het probleem niet zo, zolang het maar duidelijk is wat ze willen.

Door Tweakers user Spetsnaz, donderdag 13 januari 2011 19:28

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:25:
troll. Sorry anders kan ik het niet noemen. Jij vertelt namelijk maar halve waarheden, namelijk alleen jouw kant van het verhaal. Volgens mij zijn er ook super veel tevreden (ver)kopers met goeie ervaringen. Jouw titel: "verloedering van v & a" vind ik dan ook sterk overdreven en daarom een troll. Maar dat is mijn mening.
Mijn mening is dat jij een troll bent.

Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 13 januari 2011 19:28

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:25:
troll. Sorry anders kan ik het niet noemen. Jij vertelt namelijk maar halve waarheden, namelijk alleen jouw kant van het verhaal. Volgens mij zijn er ook super veel tevreden (ver)kopers met goeie ervaringen. Jouw titel: "verloedering van v & a" vind ik dan ook sterk overdreven en daarom een troll. Maar dat is mijn mening.
Ga het nou alsjeblieft niet over titels van blogs hebben.

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 13 januari 2011 19:29

Spetsnaz schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:28:
[...]


Mijn mening is dat jij een troll bent.
Dat boeit me niet, wat jij vindt. Jij bent alleen maar uit op trollen. Kijk al hoe gelijk je weer off-topic gaat op deze tweakpost, net als de mijne. Om maar discussies uit te lokken.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:29]


Door Tweakers user nl.mark, donderdag 13 januari 2011 19:30

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:25:
troll. Sorry anders kan ik het niet noemen. Jij vertelt namelijk maar halve waarheden, namelijk alleen jouw kant van het verhaal. Volgens mij zijn er ook super veel tevreden (ver)kopers met goeie ervaringen. Jouw titel: "verloedering van v & a" vind ik dan ook sterk overdreven en daarom een troll. Maar dat is mijn mening.
Uiteraard zijn er positieve ervaringen en die heb ik gelukkig ook. De strekking van mijn verhaal echter is dat er steeds meer 'trash' tussen zit en ik ben benieuwd hoe jullie, als je er ook mee te maken hebt gehad, hier mee omgaan.

Wat betreft de titel; uiteraard probeer je hier iets aansprekends voor te bedenken. Mission accomplished wat jou betreft :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:31]


Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 13 januari 2011 19:31

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:29:
[...]


Dat boeit me niet, wat jij vindt. Jij bent alleen maar uit op trollen. Kijk al hoe gelijk je weer off-topic gaat op deze tweakpost, net als de mijne. Om maar discussies uit te lokken.
Jij bent degene die een fipo met enkel "troll" neerzet. En die later wijzigt. En oeh, discussies, eng, ik zou maar snel de reactiemogelijkheid uitzetten!

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:31]


Door Tweakers user gerre22, donderdag 13 januari 2011 19:31

Ik koop vooral via V&A voorlopig, maar wat ik opmerk is dat ook beschadigde toestellen (met name gsm's) voor 70% van de nieuwprijs aangeboden worden. Als zoiets voorkomt bied ik ook lager dan de vraagprijs.

Nu, een MBP voor 600 euro is een nette prijs en ik snap dat 300 euro veel te laag is maar sommige mensen kijken alleen naar de leeftijd en baseren daarop hun bod.

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 13 januari 2011 19:31

nl.mark schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:30:
[...]

Uiteraard zijn er positieve ervaringen en die heb ik gelukkig ook. De strekking van mijn verhaal echter is dat er steeds meer 'trash' tussen zit en ik ben benieuwd hoe jullie, als je er ook mee te maken hebt gehad, hier mee omgaan.
Hoe meer publiek hoe meer mainstreamaanbod. Ik vertrouw tweakers op V&A nog altijd meer, dan fakers op Markplaats. Dus ik ben blij dat ik steeds meer spullen kan gaan kopen op V&A i.p.v. Marktplaats. Laat T.net nog maar ff groeien, betere community dan de meeste sites. Trash is subjectief. De een vind een IBM XT trash; de ander misschien wel een verzamelersobject.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:33]


Door Tweakers user ErgoStijn, donderdag 13 januari 2011 19:32

Mwoa, bobwarley volgensmij sta je zelf ook bekend om je geweldige blogs/trolls toch? Verder vraagt hij op 't eind van zijn blog gewoon om een normale reactie, over wat wij als andere tweakers ervaren. Niks mis mee toch, kun je prima discussie voeren mits degelijk onderbouwd. Dus bobwarley, geef eens aan waarom je het sterk overdreven vind, wat zijn jouw ervaringen dan?

Ikzelf heb niet heel veel ervaring met V&A, alleen dat mensen inderdaad wat kortaf reageren als iets er niet is. Verder zie ik inderdaad vaak lage biedingen, en van die martkplaats mensen die een product met een waarde van ongeveer 400 toch voor 600 willen slijten..

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 13 januari 2011 19:34

stijnovinchi schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:32:
Mwoa, bobwarley volgensmij sta je zelf ook bekend om je geweldige blogs/trolls toch? Verder vraagt hij op 't eind van zijn blog gewoon om een normale reactie, over wat wij als andere tweakers ervaren. Niks mis mee toch, kun je prima discussie voeren mits degelijk onderbouwd. Dus bobwarley, geef eens aan waarom je het sterk overdreven vind, wat zijn jouw ervaringen dan?

Ikzelf heb niet heel veel ervaring met V&A, alleen dat mensen inderdaad wat kortaf reageren als iets er niet is. Verder zie ik inderdaad vaak lage biedingen, en van die martkplaats mensen die een product met een waarde van ongeveer 400 toch voor 600 willen slijten..
Dat begrijp ik. Maar hij begint gelijk zo'n negatieve Telegraaf-achtige kop van: "verloedering van V&A". Alsof het een drama is. Zo erg is het allemaal niet. Altijd die goeie oude tijden...*zucht*.

Er zijn genoeg goeie ervaringen op V&A hoor.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:35]


Door Tweakers user spone, donderdag 13 januari 2011 19:35

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:31:
[...]
Trash is subjectief. De een vind een IBM XT trash; de ander misschien wel een verzamelersobject.
Met trash werd niet de aangeboden spullen bedoeld ;)

Door Tweakers user Spetsnaz, donderdag 13 januari 2011 19:37

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:29:
[...]


Dat boeit me niet, wat jij vindt. Jij bent alleen maar uit op trollen. Kijk al hoe gelijk je weer off-topic gaat op deze tweakpost, net als de mijne. Om maar discussies uit te lokken.
Eerst een post maken met alleen 'troll' om de fipo te halen om het daarna te editten, laag hoor. Laten we het eens over jou blog hebben.

Waarom verander je iedere keer de naam van je blog? We weten allemaal dat je dat doet omdat anders iedereen je blokkeert met custom CSS, je bent dus bewust mensen aan het irriteren en daarom ben je een troll.

Iedere keer als jou blog uit de top3 verdwijnt post je meteen een nieuwe, zou het niet wat socialer zijn om al jou spam samen te vatten in 1 blog en eens per paar dagen te posten zodat andere bloggers ook de kans krijgen om wat views te pakken van de frontpage? Sommige bloggers hebben uren aan hun blog gewerkt en die schop jij even uit de top3 met een lullig youtube filmpje die je in 2 seconde erin geplakt hebt.

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 13 januari 2011 19:37

Spetsnaz schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:37:

Waarom verander je iedere keer de naam van je blog? We weten allemaal dat je dat doet omdat anders iedereen je blokkeert met custom CSS, je bent dus bewust mensen aan het irriteren en daarom ben je een troll.
Inhoudelijk weer onjuist. Daarom ga ik niet in op jouw posts. Jij bent aan het trollen met je foute reacties :(

Zet je DM nou maar gewoon aan, dan hoeft het niet hier off-topic.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:38]


Door Tweakers user Spetsnaz, donderdag 13 januari 2011 19:40

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:37:
[...]


Inhoudelijk weer onjuist. Daarom ga ik niet in op jouw posts. Jij bent aan het trollen met je foute reacties :(

Zet je DM nou maar gewoon aan, dan hoeft het niet hier off-topic.
De troll gaat andere beschuldigen van trollen. :')

Hier heb je een troll: Jou blogs zijn een verloedering van tweakblogs.net.

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 13 januari 2011 19:41

Spetsnaz schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:40:
[...]


De troll gaat andere beschuldigen van trollen. :')

Hier heb je een troll: Jou blogs zijn een verloedering van tweakblogs.net.
Wat boeit mij jouw reactie nou. Dat zei ik je net toch. Zet je DM aan. Ik ga hier niet in op jouw troll-reacties. Dat is off-topic. Heb jij een lees probleem ofzo? Sorry dat ik dat moet zeggen hier, maar jij blijft maar doorgaan. Zet gewoon je DM aan.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:42]


Door Tweakers user Spetsnaz, donderdag 13 januari 2011 19:43

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:41:
[...]


Wat boeit mij jouw reactie nou. Dat zei ik je net toch. Zet je DM aan. Ik ga hier niet in op jouw troll-reacties. Dat is off-topic. Heb jij een lees probleem ofzo? Sorry dat ik dat moet zeggen hier, maar jij blijft maar doorgaan. Zet gewoon je DM aan.
Je kan ook gewoon met argumenten komen. ;)

Door Tweakers user Nokian95dude, donderdag 13 januari 2011 19:45

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:25:
troll. Sorry anders kan ik het niet noemen. Jij vertelt namelijk maar halve waarheden, namelijk alleen jouw kant van het verhaal. Volgens mij zijn er ook super veel tevreden (ver)kopers met goeie ervaringen. Jouw titel: "verloedering van v & a" vind ik dan ook sterk overdreven en daarom een troll. Maar dat is mijn mening.
Kan me anders aardig voorstellen dat wat hij aangeeft steeds vaker gebeurd en volgens mij praat ie uit de praktijk. En laat t zijn verhaal zijn, ik weet wel zeker dat vele anderen er ook zo over denken!

Door Tweakers user Hakker, donderdag 13 januari 2011 19:49

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:25:
troll. Sorry anders kan ik het niet noemen. Jij vertelt namelijk maar halve waarheden, namelijk alleen jouw kant van het verhaal. Volgens mij zijn er ook super veel tevreden (ver)kopers met goeie ervaringen. Jouw titel: "verloedering van v & a" vind ik dan ook sterk overdreven en daarom een troll. Maar dat is mijn mening.
Eigenlijk ben ik het wel met nl.mark eens. Ik heb al meerdere items op t.nets V&A verkocht en zelfs simpele dingen als feedback geven is er vaak niet bij. Uiteindelijk heb ik 1 feedback gehad maar via mijn persoonlijke profiel ;) Toch zelfs dat kan ik van die persoon waarderen. Er wordt tenminste moeite gedaan om iig te laten weten dat hij/zij blij is met hetgene wat ik verkocht heb.

Een andere kant zijn bv de hoeveelheid advertenties van mensen met zo goed als geen activiteit op t.net die hun spul op V&A zetten en vervolgens nergens meer te bekennen zijn. Dit kom ik zo vaak tegen dat het gewoon niet meer leuk is en bij zulke advertenties klik ik gewoon weer weg. Dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen.

Ik zou bv wel wat strengere eisen mbt tot V&A posten willen zien. bv unlockbaar bij 1K karma ofzo.

Door Tweakers user Termi, donderdag 13 januari 2011 19:49

Ik heb tot nu toe positieve ervaring met kopen en verkopen via tweakers.net Het zou alleen fijn zijn als t.net een afrondingsgedeelte maakt, als de koop gefinished is door twee partijen, dat de twee partijen elkaar beoordelen en verkoopitem afgesloten wordt.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 13 januari 2011 19:50

en dan geen linkje met alle specs, en product reviews in je add, hoezo verloedering ???

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 13 januari 2011 19:50

Termi schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:49:
Ik heb tot nu toe positieve ervaring met kopen en verkopen via tweakers.net Het zou alleen fijn zijn als t.net een afrondingsgedeelte maakt, als de koop gefinished is door twee partijen, dat de twee partijen elkaar beoordelen en verkoopitem afgesloten wordt.
Dus jij hebt geen echte slechte ervaringen met dat V&A verloederd is? Ja toch? _/-\o_

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 19:51]


Door Tweakers user Spetsnaz, donderdag 13 januari 2011 19:55

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:50:
[...]

Dus jij hebt geen echte slechte ervaringen met dat V&A verloederd is? Ja toch? _/-\o_
Ja als 1 persoon goede ervaringen heeft moet het wel goed zijn! Ja tog? niet dan? je weet tog?

Door Tweakers user Hennie-M, donderdag 13 januari 2011 19:55

Ik heb zelf op V&A ook een aantal positieve als negatieve ervaringen gehad. Gelukkig voornamelijk positief hoor. Maar je merkt wel dat voornamelijk de nieuwe leden nogal ongeduldig zijn en raar reageren. (zoals zwaar onderbieden, asociaal gedrag, korte antwoorden)

Maar toch blijft dit mijn favo biedingssite en kijk regelmatig naar leuke gadgets.

Door Tweakers user endness, donderdag 13 januari 2011 19:56

Als verkoper ben ik altijd redelijk netjes denk ik? Laatst nog een eventueel geďnteresseerde koper van m'n NAS met ongeveer 20 mailtjes beantwoord, omdat deze lieve man de pensioenleeftijd gepasseerd was en niet veel van computers wist.

Natuurlijk zijn er ook mindere verhalen. Persoonlijk vind ik 't ergst als je na interesse getoond te hebben, niets meer van je laat horen. Zeg dan eerlijk dat je er vanaf zijn, er kunnen immers nog meerdere gegadigden zijn.

Door Tweakers user analog_, donderdag 13 januari 2011 20:47

endness schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:56:Natuurlijk zijn er ook mindere verhalen. Persoonlijk vind ik 't ergst als je na interesse getoond te hebben, niets meer van je laat horen. Zeg dan eerlijk dat je er vanaf zijn, er kunnen immers nog meerdere gegadigden zijn.
Ik (ver)koop ook al vrij lang op VA, ik denk dat meer en meer kopers eraan gewent zijn dat verkopers hun achter de rug naaien en ondertussen producten nog doorverkopen aan derde partij. Enfin, dat is mij dus al minstens een half dozijn keer gebeurd (en als je het statistisch zou bekijken, allemaal in de laatste twee jaar).

Wat vaak een probleem is dat vele mensen niet helemaal de tweedehands markt waarde kennen van hun producten en voornamelijk omdat die waarde ook afhankelijk is van vergelijkbare (betere/slechte) producten want zeg nu zelf: 1U dual xeon 3.06 s604 met wat DDR1 voor veelal 200e+ prijzen. Het ding kent geen vlotte upgrade paden door traag/kleine SCSI disks, beperkte sockets/singlecores en vooral relatief duur DDR1 geheugen.
Als dan de average prijs voor een dual socket opteron s940 neerkomt op 150 euro is kan je het eigenlijk gewoon vergeten meer dan 100 te vragen voor die xeon. Omdat die dual opteron ongetovert kan worden in een quad (dual dual) met grote s-ata disks veelal. Het is maar wat je net nodig hebt maar veel verkopers denken niet relatief aan andere oplossingen en vooral dat devalueert je product, een goed upgradepath is heel wat waard. Ik raad dan ook verkopers aan om altijd eens rond te kijken wat vergelijkbare producten opbrengen qua richtprijzen/verkoopprijzen in plaats van zichzelf rijk te rekenen.

Onzin biedingen moet je als verkoper trouwens gewoon kunnen negeren, lijkt mij niet zo moeilijk. Wat denk ik vooral de reden is geweest waarom het niet meer zo leuk is dat veel verkopers niet meer aan reacties doen en dat onze modjes besloten hebben dat offtopic gebabbel niet OK is, terwijl vroeger er wel leuke gesprekken ontstonden bij advertenties.

Ik handel vooral in servers/netwerk en alles in 19" wat voorbij komt dus daar zit mijn ervaring ook.

Door Tweakers user SanderL, donderdag 13 januari 2011 21:15

Wel, zo'n verloedering is het nu toch ook weer niet.

Ik heb 'net' m'n EVGA 780i SLI binnengekregen na netjes en vlot gecommuniceerd te hebben met 'kehabouter'. De reactietijd was snel, het was duidelijk, er volgden foto's en het ging gesmeerd. Daarjuist had ik zelfs m'n beoogde hardware heel snel binnen met de post.

Een tijdje hiervoor zocht ik opnieuw zo'n mobo en had ik ook iemand gevonden, maar die bleef ook stil zodra ik het had over 'geld' en 'rekening', dus het is ook niet altijd optimaal, maar 'verloedering' is ook weer zo'n groot woord. Alsof er constant gescammed wordt en de prijzen de pan uitvliegen...

Door Tweakers user rm_a_rayman, donderdag 13 januari 2011 21:22

Wat ik persoonlijk steeds meer zie gebeuren is dat men niet meer de moeite neemt de waarde te bepalen van hun 2e hands product. Ik zie dan ook steeds vaker TEAB. Daarnaast hebben ze ook vaak de reactie mogelijk uit.

Dat laatste heeft ook weer voordelen, want de korte reacties van;"te duur", "die raak je nooit kwijt voor die prijs" en andere niet onderbouwde reacties blijven uit. Persoonlijk wil ik wel eens reageren op advertenties om een advies te geven en probeer ik dan ook zo adequaat mogelijk te reageren. Merk dat het advies vaak wel goed wordt ontvangen, maar soms ook niet. In dat geval is het helaas en niet iedereen kan advies waarderen, maar probeer dan iig duidelijk te maken dat het goede intenties betreft.

Wat me de laatste tijd vooral is opgevallen is de hoeveelheid aanbieders die nul interactie hebben binnen tweakers en een advertentie plaatsen om die vervolgens maanden te laten staan. Waarschijnlijk, omdat deze reeds maanden geleden al was verkocht. Dan zou je denken net geregistreerd wat soms waar is, maar vaak zijn al 1 á 2 jaar of langer geregistreerd.

Edit: Zie trouwens net dat je zelf geregistreerd staat sinds 2008. Niet dat het veel uit maakt, maar je eerste zin; "Jaren geleden,......." is dan wel grappig. :+

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 21:28]


Door Tweakers user sinner2stroke, donderdag 13 januari 2011 21:26

het is niet altijd slecht maar soms wel en soms ook niet en zo moet je het zien en niet anders snap je peace

Door Tweakers user analog_, donderdag 13 januari 2011 21:31

sinner2stroke schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 21:26:
het is niet altijd slecht maar soms wel en soms ook niet en zo moet je het zien en niet anders snap je peace
joint much?

Door Tweakers user sebastius, donderdag 13 januari 2011 21:32

Mijn aankopen en verkopen via V&A zijn altijd fantastisch geweest. Nette prijs gekregen voor m'n spullen en nette prijzen betaald voor andermans spullen.

Door Tweakers user bonus, donderdag 13 januari 2011 21:45

Ik zie hier mensen heel erg kibbelen / reageren en als je dan in hun profiel kijkt hebben ze helemaal geen V&A dingen staan of uberhaupt feedbacks ergens op. Hoe kan je dan een mening hebben over iets. En daarmee bedoel ik de 2 hierboven met de meeste posts... Je kunt over wel of geen verloedering alleen iets zeggen als je daar ook daadwerkelijk handelt, dus geen of 1 feedback zegt toch al genoeg...
De poster zelf zit toch al iets mee in de "punten" dus zal toch ook + en - ervaringen hebben opgedaan.

Ik draai hier al heel wat jaren mee en ja heb veel gekocht en verkocht. Verloedering is misschien een groot woord, maar dat het hard aan het afglijden is naar Marktplaats nivo dat is wel duidelijk. Heb altijd leuk en goed gehandeld op Tweakers maar het laatste 2 jaar is het toch erg minder geworden. Niet reageren op mails, veiling die niet netjes of helemaal niet worden afgehandeld. 4 dagen laten wachten op antwoord enz enz.
Tot nu toe altijd me spul gekregen, maar vraag soms niet hoe. Of het aan de beschrijving voldeed zal ik dan maar niet verder toelichten. Of jochie's die een account hebben en na de verkoop door hun ouders op de vingers worden getikt en dan gaat het niet door. Door dat het profiel op onzichtbaar staat kun je niet zien hoe oud de persoon is dus tjaaa.

Als een deal goed is geweest geef je + feedback en anders -. Zo moeilijk is dat toch niet.
Veel tijd kost het ook niet. Handelen over de prijs moet mogelijk zijn, maar hou het wel zakelijk. Dus niet vraagprijs 400 (wat het dat reeel ook waard is) en dan met 200 aankomen. Dan vraag je er ook om op je neus getikt te worden.

Dus ja het is minder geworden, zeuren helpt niet maar verbetering (hoe ??) zou leuk zijn om het totaal nivo van Tweakers op peil te houden...

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 21:47]


Door Tweakers user Pinin, donderdag 13 januari 2011 21:49

Ik heb wel goede ervaringen.
Maar..... het is wel een marktplaats geworden.
De hoeveelheid mail die je krijgt op MP niveau is bedroevend. Vooral op de telefoons die ik aanbood... zucht. Een gesealde HTC legend (welke toen ¤349 nieuw was) "voor 125 kom ik hem vandaag halen" :'(

Door Tweakers user Booster, donderdag 13 januari 2011 22:05

Mensen die zo reageren moet je toch gewoon uitlachen? :P

Dat doe ik immers wel, als het zo overduidelijk een veel te klein bod is. Mijn antwoord is soms ook: "Ik kan uit je antwoord niet afleiding waarom ik mijn prijs zou verlagen, kun je dat verduidelijken?".

Door Tweakers user 318025, donderdag 13 januari 2011 22:16

V&A is echt voor koopjes jagers, van die mensen die voor ¤1 het liefste op de eerste rij zitten, van die mensen die maar al te graag zitten te wachten op iemand die niet aan zijn iPhone of Android telefoon kan wennen en dat zei deze dan voor ¤ 400 kunnen kopen i.p.v. bijvoorbeeld ¤ 450 ( Er vanuit gaande dat die nieuwprijs ¤ 500 is ongeveer en het toestel zo goed als nieuw is ).

En soms zijn er ook verkopers die denken meer te kunnen vragen dan de laagste nieuwprijs in de pricewatch. Ik zelf heb een tijd verkocht via V&A maar ben daar wel mee gestopt, maar ik heb in algemeen goeie ervaringen daarmee gehad.

Mindere ervaring was toen ik mijn Mini ITX verkocht en de verkoper zei van: Er zit wel veel stof in en waarom heb je bruine tape gebruikt om de kabels weg te werken en waarom is er nog maar een duimschroef i.p.v. een, allemaal van zulke dingen, terwijl ze dondersgoed weten dat ze 2e hands spoel kopen en een verkoper zal echt niet even nieuwe duimschroeven gaan kopen.

Meest storend aan V&A is eigenlijk de vervuilende reacties op je advertenties wat meestal niet echt goed is om je spul te verkopen, bijvoorbeeld: Iemand die een zaak heeft en even een berekening maakt zonder BTW en dat als argument gaat gebruiken dan, hartstikke irritant voor je verkoop, want een consument koop met BTW erbij en niet zonder.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 22:18]


Door Tweakers user Markenmits, donderdag 13 januari 2011 22:36

OK; nl.mark; je maakt wel wat los!
Zo'n 330 views en 10 reacties p/uur en de gemoederen lopen op :+

Ik ben nog maar heel 'vers' en heb dus geen weet van 'jaaaren geleden' maar kan me daar heel goed iets bij voorstellen.

Ik heb V&A afgelopen week geregeld geraadpleegd op zoek naar een O-) goedkoop MOBO en zinvolle hints _/-\o_ om mijn eerste stapjes in zelfbouw te begeleiden... Ik vind daarbij de sfeer die het jargon met zich meedraagt geweldig!

Mijn tip: blijf allemaal zoveel mogelijk dit jargon gebruiken en 'het goede voorbeeld geven'; daarmee zet je de toon!

Door Tweakers user Petervanakelyen, donderdag 13 januari 2011 23:31

Het klopt wel wat de TS zegt. Bij de 'oude' V&A had je geen opties zoals TEAB (soms wel nuttig, maar je hebt geen idee welke prijs de verkoper in gedachten heeft tenzij het in de advertentie zelf is vermeld) en effectief - ik kreeg een stuk vaker een reactie van de verkoper bij een mail met interesse. Ik heb de afgelopen maanden al meerdere keren meegemaakt dat ik ergens interesse voor toonde maar dat ik van de persoon in kwestie niet eens een reactie terug schreef. Zo moeilijk is dat toch niet? Van mij mag het een heel kort en bondig bericht zijn, maar dan weet je toch ten minste waar je aan toe bent. Ik kan overigens nog steeds niet wennen aan het nieuwe 'reageer' bericht, vroeger gebruikte ik altijd de mail-optie (gemakkelijker om gegevens uit te wisselen) maar nu staat het bolletje voor "DM" altijd standaard ingevuld :P

Door Tweakers user martijnnos, donderdag 13 januari 2011 23:39

Hakker schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:49:
[...]

Eigenlijk ben ik het wel met nl.mark eens. Ik heb al meerdere items op t.nets V&A verkocht en zelfs simpele dingen als feedback geven is er vaak niet bij. Uiteindelijk heb ik 1 feedback gehad maar via mijn persoonlijke profiel ;) Toch zelfs dat kan ik van die persoon waarderen. Er wordt tenminste moeite gedaan om iig te laten weten dat hij/zij blij is met hetgene wat ik verkocht heb.

Dit kan je zelf ook een beetje sturen, toen ik gereageerd had op iemand die iets wilde hebben vroeg hij gewoon netjes of ik ook feedback wilde geven en dat had hij bij mij ook al gedaan. Toen ging ik eigenlijk pas kijken, had daar niet veel weet van en wanneer alles gewoon netjes gaat is dat gewoon goed. Dan vul ik dat met plezier voor iemand in maar je moet wel even weten hoe dat werkt

Een andere kant zijn bv de hoeveelheid advertenties van mensen met zo goed als geen activiteit op t.net die hun spul op V&A zetten en vervolgens nergens meer te bekennen zijn. Dit kom ik zo vaak tegen dat het gewoon niet meer leuk is en bij zulke advertenties klik ik gewoon weer weg. Dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen.

Ik zou bv wel wat strengere eisen mbt tot V&A posten willen zien. bv unlockbaar bij 1K karma ofzo. En dan zou ik waarschijnlijk niet eens mogen posten omdat ik een vrij passief lid ben van deze site, ik lees alles door. Wanneer ik leuks zie en merk dat mensen een reactie nodig hebben zet ik die neer(net als hier misschien, heb verder geen idee hoeveel karma ik heb. Maar oke dit is mijn mening hier over ;) )

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 23:40]


Door Tweakers user nl.mark, donderdag 13 januari 2011 23:45

rm_a_rayman schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 21:22:
Edit: Zie trouwens net dat je zelf geregistreerd staat sinds 2008. Niet dat het veel uit maakt, maar je eerste zin; "Jaren geleden,......." is dan wel grappig. :+
Klopt.. Daarvoor had ik een andere account waarvan de naam niet echt meer paste bij het ouder worden ;)
Booster schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 22:05:
Dat doe ik immers wel, als het zo overduidelijk een veel te klein bod is. Mijn antwoord is soms ook: "Ik kan uit je antwoord niet afleiding waarom ik mijn prijs zou verlagen, kun je dat verduidelijken?".
Die ga ik er zeker inhouden! :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 23:48]


Door Tweakers user analog_, donderdag 13 januari 2011 23:50

nl.mark schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 23:45:
Klopt.. Daarvoor had ik een andere account waarvan de naam niet echt meer paste bij het ouder worden ;)
Je kan nickchanges aanvragen, stom.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 januari 2011 23:51]


Door Tweakers user nl.mark, donderdag 13 januari 2011 23:58

analog_ schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 23:50:
[...]

Je kan nickchanges aanvragen, stom.
Toendertijd niet.. Althans mij werd verteld dat dat niet mogelijk was :)

Door Tweakers user YVG, vrijdag 14 januari 2011 00:15

Hoi nl.mark,

Ik verkoop ook regelmatig spul en deel je mening.
Er zitten een hoop figuren tussen die nog voor geen cent op de eerst rij willen zitten.
Als ik iets aanbied dan kijk al naar de nieuwe prijs in "Pricewatch", ik kijk al naar de prijzen van de overige aanbieders en nog bieden ze niks.

Kan me daar ook wel eens aan ergeren.

Daarin tegen ,...Mensen die echt serieus geintereseerd zijn kunnen de prijs meestal wel waarderen. Dingen soms niet eens af.

En hoe ga je daarmee om. Proberen te negeren.
Of geef aan dat je hun bod niet serieus neemt.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 januari 2011 00:23]


Door Tweakers user brama, vrijdag 14 januari 2011 00:19

bobwarley schreef op donderdag 13 januari 2011 @ 19:25:
troll. Sorry anders kan ik het niet noemen. Jij vertelt namelijk maar halve waarheden, namelijk alleen jouw kant van het verhaal. Volgens mij zijn er ook super veel tevreden (ver)kopers met goeie ervaringen. Jouw titel: "verloedering van v & a" vind ik dan ook sterk overdreven en daarom een troll. Maar dat is mijn mening.
Ik vind het niveau van deze reactie dan weer een bevesting van wat Mark schrijft. Gelijk iemand uitmaken voor troll, terwijl een troll iemand is die expres felle reacties wil uitlokken door controversiele standpunten in te nemen waar de inhoud er niet toe doet. Bovendien slaat het helemaal nergens op om gelijk verwensingen rond te gaan slingeren.

Mark doet het inderdaad wel erger voorkomen dan het is, ook al deel ik zijn observatie dat het niveau (in het algemeen) zeker niet omhoog gegaan is. Het publiek is veel breder geworden, dat zal waarschijnlijk de hoofdoorzaak zijn.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 januari 2011 00:28]


Door Tweakers user Kaasplank, vrijdag 14 januari 2011 08:18

och och och. wat een ellende.

Negeer onzinbiedingen en reageer alleen op mensen met echte interesse.
probleem opgelost.

Door Tweakers user DDC, vrijdag 14 januari 2011 09:31

Kaasplank schreef op vrijdag 14 januari 2011 @ 08:18:
och och och. wat een ellende.

Negeer onzinbiedingen en reageer alleen op mensen met echte interesse.
probleem opgelost.
Doe je dat, dan krijg je weer een negatieve beoordeling op Tweakers.

Ik zie het ook meer, van die Marktplaats praktijken.
Mensen die op Ebay/Dealextreme iets kopen en het hier verkopen. En als ze bieden, is het meestal tussen de 50 en 75% van de prijs waarop jij het aanbied.
Het hele verkopen aan elkaar voor vriendenprijsjes is echt weg...

Door Tweakers user Kaasplank, vrijdag 14 januari 2011 09:52

DDC schreef op vrijdag 14 januari 2011 @ 09:31:
[...]


Doe je dat, dan krijg je weer een negatieve beoordeling op Tweakers.
Nee want je behoort pas te beoordelen op het moment dat je een transactie hebt afgerond.
En als ze bieden, is het meestal tussen de 50 en 75% van de prijs waarop jij het aanbied.
Het hele verkopen aan elkaar voor vriendenprijsjes is echt weg...
Is het verkopen voor een vriendenprijsje nou niet nét het verkopen voor een bedrag minder dan de echte waarde? Zit je met die biedingen van 75% toch precies goed 8)7


Wel weer ontzettend des tweakers dit. Overal maar bulten regels aan willen hangen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 januari 2011 09:53]


Door Tweakers user gunnie_nl, vrijdag 14 januari 2011 10:39

ik weet niet of kan spreken van verloedering, ik vindt het meer een verharding.

ik koop al jaren op v&a, e-bay ed. en vaak heb ik nog contacten met de koper en verkopers
sommige buitenlandse kregen zelfs nog een dutch packet (drop. stroopwafels, moster, chocolade).

het is een kwestie van gunnen, jaren terug nog wel eens een FX-55 te koop gezet hier.

ik was er klaar mee, en gunde hem iemand anders. met de veiling stand op 3 dagen.
startbod ¤ 0.- ging weg voor ~30% van de nieuw prijs. koper heel blij,

daar tegen over heb ik nu een W3570, die heb ik ook gekocht voor ~30% van de nieuw prijs. ( ¤340.- ipv ¤1100.-)

je moet maar handelen zoals je zelf behandelde wilt worden denk ik, ik betaal vaak wat er gevraagd wordt. aan zuigers en onzin-bieders heb ik ook een broerdje -dood.

ik weet wat ik wil, ik weet wat ik er voor over heb, en ik heb het geld er voor liggen. daarom ook vaak de vermelding "snelle betaler" bij de feedback.

ja iets willen kopen waar het geld niet voor hebt!? dan wordt het een moeilijk verhaal.

maar in het algemeen, er lopen nog genoeg real-tweakers rond hoor, maar misschien zou een karma grens of minimale reg. tijd wel goed zijn voor v&a.

want kopen van iemand die net een account heeft van die dag, geen feedback en nog nooit een post gezet daar pas ik ff voor.

ohwja, iemand nog een gtx295 dual pcb watergekoeld in de aanbieding ?
;) gunz

Door Tweakers user Hakker, vrijdag 14 januari 2011 12:22

Van mij part 500 of zelfs 100 maar als ik het een beetje bekijk zijn het vaak zelfs mensen die mss 1 maand geregistreerd staan en mogelijk 1 reactie hebben. Het is maar een idee maar iets als 100/250/500/1000 karma halen is geen moeite daarnaast zijn er forum gedeeltes waar het precies hetzelfde werkt. Daarnaast vind ik het ook niet vreemd als er aan gratis abo's een paar kleine restricties zitten.

Het gaat er mij voornamelijk om dat mensen die totaal niks met t.net doen dan alleen snel spul verkopen via bedenkelijke advertenties. Uiteindelijk is Tweakers tenslotte wel een community dus gaat men ook wel van enige interactie uit.

Door Tweakers user N1ckk, zondag 16 januari 2011 20:16

Doet me denken aan een winkel :P

Reageren is niet meer mogelijk